Zdravilo proti gubam – mit ali resničnost?

<1_img_levo_300>

Ali obstaja zdravilo proti gubam, ki lahko z obraza izbriše sledi časa in koži podaljša mladost? Oglejmo si skupaj glavne vzroke za nastanek gub in odgovorimo na vprašanje: "Ali lahko krema proti gubam daje pravi učinek? "

Prve gube se začnejo pojavljati zaradi utrujenosti ali pomanjkanja spanja že pri 25 letih, hitro izginejo, če se ritem življenja normalizira. Žal ne bo vedno tako. Že do 30. leta se na obrazu pojavijo gube, ki trdno zavzamejo svoje položaje, in ko se sprašujemo, kako zgladiti kožo, začnemo izbirati zdravilo proti gubam.

Da bi izbrali učinkovito sredstvo proti gubam, je treba poznati mehanizme nastajanja gub in kako jih popraviti.

Gube lahko razdelimo na:

 • Mimični - nastanejo zaradi krča obraznih mišic obraza.
 • Gravitacijski - nastanejo zaradi edema in povešanja tkiv. Osnovni vzroki za edem tkiva so: premik kostnega okvirja, mišični krč, vnetje bezgavk.
 • Funkcionalne pomanjkljivosti - nastanejo zaradi hormonskih sprememb, pomanjkanja tekočine (dehidracija), pomanjkanja kolagena, elastina ali hialuronske kisline (starostne spremembe, uničenje pod vplivom sončne svetlobe, slabe navade, uživanje alkohola itd. ).

Sami, brez posebnega usposabljanja, lahko popravite le gube, ki so nastale kot posledica premajhnega vnosa vode, škodljivih vplivov sončne svetlobe (fotostaranje) ali nezdravega načina življenja. Druge vrste gub vam bodo popravili strokovnjaki ali pa boste morali opraviti ustrezno izobraževanje, saj je tehnično nepravilna izvedba tehnik ali tretmajev lahko škodljiva.

Kakšen učinek lahko pričakujemo od zdravila proti gubam

Vlažilne kreme lahko uporabljate kot vsakodnevno nego dehidrirane kože, na kateri so se pojavile gube. Za največji učinek lahko kupite celotno linijo domačih pripravkov za gube z vlažilnim učinkom: čistilo, serum ali koncentrat, kremo in masko.

Pri izbiri negovalne kozmetike ne pozabite, da koža, še posebej poleti, potrebuje zaščito. Poskrbite, da vaša vlažilna krema za obraz vsebuje zaščito pred soncem.

Tudi če delate v pisarni, so ti izdelki nujni za vas, saj sončno sevanje prehaja skozi steklo in lahko poškoduje kožo z uničenjem kolagena, elastina in hialuronske kisline.

Trik, ki ga uporabljajo vse zvezde - združiti pravila vsakodnevne nege kože z aktivnim življenjskim slogom in zdravo prehrano - to je odlično zdravilo proti gubam!

Kozmetika, ki pomaga znebiti gub, deluje na površini kože in zagotavlja vlažilni učinek.

Kot vlažilci se uporabljajo emolienti, okluzivna sredstva in humektanti. Na površini kože tvorijo tanek film, ki preprečuje dehidracijo. Vlažilci pritegnejo vlago iz zraka in tako kožo navlažijo.

Na površini kože se tvori zadostna količina vode, celice se zravnajo in drobne gubice izginejo.

Maska proti gubam - Top 5 najboljših sestavin

obrazna maska ​​za pomlajevanje kože

Doma lahko kot sredstvo za pomlajevanje kože uporabite masko, ki bo vsebovala določene sestavine, saj na učinek vpliva sestava aktivnih komponent in njihova količina.

Maska proti gubam mora vsebovati:

 • Kolagen. Živalski ali rastlinski kolagen na površini kože tvori film, ki upočasni izhlapevanje vlage. Kolagen je tudi zelo higroskopičen – pritegne do 30 molekul vode. Upoštevajte, da lahko ta komponenta v maski proti gubam povzroči alergijsko reakcijo. Pred nanosom maske na obraz naredite test – izdelek nanesite na komolec in počakajte 15-20 minut.
 • Hialuronska kislina. Naravni vlažilec kože. Molekule hialuronske kisline so zelo velike in tako kot molekule kolagena ne prehajajo skozi epidermalno pregrado kože. Načelo delovanja hialuronske kisline je enako kot pri kolagenu.
 • Čebelji vosek. Naravna komponenta, ki je okluzivna, to pomeni, da prekrije kožo z gostim filmom, ki preprečuje izgubo vlage. Ne uporabljajte stalno mask s to komponento, saj lahko ovira celično dihanje.
 • Naravna olja. Ta komponenta nežno vlaži kožo in ima več učinkov glede na vrsto olja. Tako olje grozdnih pečk deluje protivnetno, krepi krvne žile in spodbuja pomlajevanje kožnih celic. Maska proti gubam v svoji sestavi lahko vsebuje ne eno, ampak celotno sestavo olj, ki bo dopolnila in okrepila učinek proti staranju.
 • Peptidi. Kratke molekule, sestavljene iz aminokislin, lahko prehajajo skozi epidermalno pregrado in ne delujejo na površini, temveč v notranjosti kože. Zdaj obstaja več vrst peptidov, odvisno od učinka, ki ga imajo: vlažilni, pomlajevalni, lifting itd. Masko s peptidi je bolje uporabiti po 35 ali 40 letih. Prej kože ne stimulirajte preveč, sicer lahko dosežete nasprotni učinek.

Krema proti gubam – na kaj moramo biti pozorni pri nakupu

ženska pomlajuje kožo obraza

Če lahko masko proti gubam uporabljamo vsakih 3-7 dni, potem kremo proti gubam uporabljamo vsak dan, zato je zelo pomembno, da jo pravilno izberemo.

Pred nakupom kreme je vredno razumeti, kakšne težave ima koža. Če je težave težko ugotoviti sami, je bolje, da se obrnete na dermatologa-kozmetologa, ki bo opravil temeljito diagnozo kože in vam povedal, kateri kozmetični izdelki so primerni in kateri lahko poslabšajo stanje kože.

Naredite seznam učinkovin v ruskem in latinskem jeziku, ker je sestava kozmetike navedena v jeziku INCI. Ta seznam vam bo pomagal pri izbiri kozmetike.

Ne bodite pozorni na lepo oblikovane pakete, včasih je tisto, kar je napisano na njih, marketinška poteza in ne informacija, ki bi jo morali uporabiti pri odločitvi. Pri nakupu kreme proti gubam ne pozabite, da je najpomembnejša sestava kreme.

Pozorno preberite prvih 5 komponent na seznamu sestavin in če med njimi ne najdete pravih učinkovin, ta krema ni za vas. Pri izbiri kreme ne pozabite, da obstaja več vrst kozmetike:

 • Množični trg ponuja široko paleto kozmetičnih izdelkov po dostopnih cenah, a takšna kozmetika nima vedno učinka.
 • Naravna kozmetika ima dober učinek, vendar je ni mogoče dolgo shranjevati zaradi nizke vsebnosti ali popolne odsotnosti stabilizatorjev in antibakterijskih komponent.
 • Profesionalna kozmetika - vsebuje visok odstotek aktivnih snovi, zaradi česar ima viden učinek že po prvem nanosu. Slabost kozmetike je, da ni poceni.

Toda ne glede na to, katero kozmetiko izberete, glavna stvar je, da koži pomaga ohranjati svežino in zdravje, skrbno neguje kožo in postopoma izbriše sledi časa.