Delno pomlajevanje

kaj je frakcijsko pomlajevanje

Frakcijsko pomlajevanje je ena od metod strojne kozmetologije, ki izboljša stanje kože z izpostavljanjem laserskemu sevanju.

Za odpravo estetskih pomanjkljivosti je potrebno opraviti vrsto postopkov, katerih natančno število se izračuna ob upoštevanju resnosti in narave problema.

Indikacije za postopek

Indikacije za delno pomlajevanje so takšne estetske napake, kot so:

 • strije (vključno po porodu);
 • telangiektazija (pajkaste vene, mreža vizualno opaznih majhnih kapilar);
 • razširjene pore;
 • akne in njihove posledice (akne in post-akne);
 • temne lise;
 • mimične in statične gube.

Poseg se je izkazal tudi pri korekciji mlahave, bledeče kože, brez vitalnosti, puste kože, na kateri so se pojavili povešeni predeli, ki vizualno dodajajo leta.

Vrste delnega pomlajevanja

Glede na indikacije se uporabljata dve vrsti laserjev:

 • ablativno;
 • neablativno.

Ulomekablativno pomlajevanjeNamenjen je odstranjevanju poškodovanih predelov kože tako, da na njih ustvari tako imenovane cone mikrotermalne obdelave, ki jih v procesu naravne regeneracije tkiva nadomestijo zdrava tkiva brez napak. Tovrstna izpostavljenost je še posebej uporabna pri odpravljanju brazgotin in strij. Zahvaljujoč temu je mogoče doseči izrazit dvigalni učinek, zategniti povešena področja, tonirati prevleko.

Neablativni laserjibolj osredotočen na delo z globokimi plastmi kože. Posebnost postopka delnega pomlajevanja v tem primeru je odsotnost poškodb površinskih tkiv. Ker žarki prodrejo globlje, se spodbuja proizvodnja elastina in kolagena - dveh strukturnih elementov, ki sta potrebna, da koža ostane elastična in gladka. Učinek takih postopkov velja za bolj izrazit in dolgotrajen.

O postopku pomlajevanja

Kot predhodno pripravo se na kožo nanese anestetična krema, ki je zasnovana tako, da zmanjša bolečino. Nato zdravnik nadaljuje neposredno z lasersko obdelavo območja. Naš center ima sodobno opremo - frakcijski sistem s skenerjem in večnamenski laserski sistem. Pred začetkom dela se naprave prilagodijo, nastavijo se določene vrednosti, ki označujejo fizikalne lastnosti laserskega žarka, ki ga ustvari namestitev. Parametre izbere kozmetolog individualno, glede na indikacije in značilnosti pacientovega fototipa kože, zaradi česar je tak učinek varnejši in hkrati učinkovit v vsakem posameznem primeru.

obdobje rehabilitacije

Prvi dan po delnem pomlajevanju lahko videz kože primerjamo s tistim, ki ga ima ob sončni opeklini. Za lažje prenašanje rehabilitacije, zlasti v prvih urah, so indicirani hladni obkladki. Če želite to narediti, je priporočljivo vnaprej pripraviti led doma. Rdečica bo postopoma izginila, ko si bodo tkiva opomogla. V tem času je bolje vzeti dopust z dela. Pojav, kot je luščenje povrhnjice, velja za normo.

Moški se smejo briti šele drugi dan. Pred tem so izključene vse mehanske in druge obremenitve kože. Prav tako morate omejiti izlete v kopeli in savne. Po 2-4 dneh se lahko ukvarjate s športom in se podvržete resnemu fizičnemu naporu.

Rezultati delnega pomlajevanja

Rezultat posega je gladka, napeta koža, brez gub in brazgotin. Vse gube so zglajene, področja z motnjami pigmentacije izginejo, na njihovem mestu se pojavijo nove, zdrave. Zaradi odprave kozmetičnih napak se doseže izrazit lifting učinek, konture postanejo jasne, zaradi česar koža postane mlajša za nekaj let, kar postane opazno s prostim očesom.

Kontraindikacije za postopek

Lasersko obsevanje ima nekaj omejitev:

 • vnetni procesi na prizadetem območju;
 • nalezljive patologije;
 • različne oblike dermatoloških bolezni (psoriaza, ekcem in drugi);
 • maligni tumorji in neoplazme nejasne etiologije na območju zdravljenja;
 • alergijske reakcije.

Bolnikom z duševnimi motnjami ter nosečnicam in doječim ženskam prav tako ni dovoljen vstop pred poseg.