Lasersko odstranjevanje delnih gub in pomlajevanje kože

delno pomlajevanje obraza

Frakcijsko lasersko pomlajevanje je učinkovita metoda pomlajevanja starajoče se ali poškodovane kože brez operacije in težkega obdobja okrevanja.

Nežen in "pameten" učinek laserskega žarka vam omogoča, da se spopadete z zahrbtnimi gubami, odpravite brazgotine in začnete naravne procese regeneracije starajoče se kože. Ta vrhunska laserska tehnologija je s svojimi rezultati navdušila milijone žensk in moških po vsem svetu. Poskusite tudi vi!

Opis postopka

Lasersko sevanje, razdeljeno s posebno tehnologijo na stotine najfinejših žarkov, ustvari v koži številne mikroperforacije – frakcije, v katerih se hitro oblikuje nova in mlada koža.

Vpliv laserja spodbuja intenzivno proizvodnjo kolagena in elastina, zaradi česar se v koži sprožijo naravni regenerativni procesi, ki pospešijo njeno regeneracijo in pomlajevanje. Posledično lahko le nekaj varčnih postopkov delnega pomlajevanja izboljša stanje vaše kože in jo znebi številnih pomanjkljivosti.

Prednosti delnega pomlajevanja

 • Zelo previdno. Najnovejša oprema, ki jo uporabljamo v našem centru, zagotavlja minimalni premer laserskih žarkov, nedosegljiv za večino običajnih frakcijskih laserjev. Zahvaljujoč tej funkciji lasersko preplastitev obraza poteka z največjo mehkobo in zagotavlja minimalen čas okrevanja po posegu.
 • Fiziološko. Frakcijsko lasersko pomlajevanje sproži naravne obnovitvene procese za proizvodnjo mladega kolagena, elastina in hialuronske kisline. Odgovorni so za stopnjo elastičnosti, čvrstosti kože, pa tudi za proizvodnjo novih in zdravih celic. Ta proces, ki ga spodbuja lasersko zdravljenje, naravno ohranja popoln videz pomlajene kože leta.
 • Udobno. Sodobna visokotehnološka oprema, ki jo uporabljamo v našem centru, bo v kombinaciji z lokalno anestetično kremo naredila postopek frakcijske fototermolize čim bolj udoben za vas.

Česa je sposobna frakcijska termoliza?

Laserska frakcijska termoliza lahko zagotovi hitre in res odlične rezultate pri izvajanju naslednjih postopkov:

 • Glajenje gub na obrazu, vratu in dekolteju;
 • Znebite se gub in kurjih tačk okoli oči;
 • Izboljšanje turgorja kože in zmanjšanje njene povešenosti;
 • Odprava napak v reliefu kože in razširjenih por;
 • Odprava brazgotin, strij in kožnih strij; ta vrstica je aktivna povezava do acc. strani
 • Zdravljenje brazgotin po aknah;
 • Pomlajevanje kože rok.

Priprava na postopek

Poskusite izključiti aktivno izpostavljenost soncu in obiske solarija 1 mesec pred frakcijskim laserskim pomlajevanjem.

1 mesec pred posegom se izogibajte kemičnim pilingom in drugim agresivnim kozmetičnim posegom.

Na dan postopka ni priporočljivo nanašati dekorativne kozmetike na kožo.

Na odprtih delih telesa je priporočljivo, da postopek izvajate jeseni, pozimi ali zgodaj spomladi - v obdobju zmanjšane sončne aktivnosti.

Potek postopka

Pred posegom bo zdravnik natančno preučil značilnosti in stanje vaše kože ter se z vami dogovoril o najboljšem načrtu za odpravo kožnih posebnosti, ki vas motijo.

Za vaše udobje bo zdravnik 30-60 minut pred posegom nanesel sodobno in učinkovito anestetično kremo.

Uporabljamo brezkontaktno tehnologijo obdelave, ki nam omogoča izključitev okužbe in čim bolj varen poseg.

Pri pomlajevanju s frakcijskim laserjem se v koži oblikujejo cone mikrotermalne obdelave, ki so luknje s premerom ~ 100 mikronov in globino do 3 mm.

Po posegu

Po posegu bo zdravnik, če je potrebno, predlagal obdelavo območja, izpostavljenega laserju, s posebno kremo.

V roke boste prejeli pregledno zloženko o negi po posegu, zdravnik vam bo podrobno pojasnil posamezna priporočila.

V območjih frakcijske fototermolize se v dveh urah po posegu na koži pojavi plazma in "krvna rosa". To spremlja zmerna oteklina in pordelost kože, zmerna bolečina, kar je standardna in normalna reakcija vaše kože na zdravljenje.

Priporočila

Obdelanih območij ne mokrite 2 dni. Večkrat na dan kožo nežno vtrite z nežnim antiseptikom in navlažite s kremo.

Če je potrebno, lahko vzamete zdravila proti bolečinam, diuretike in antihistaminike.

Ličenje je dovoljeno od 3. dne po posegu.

V nobenem primeru ne pospešujte prehoda skorje. Ko skorje odpadejo (7-10 dni), nadaljujte z vlaženjem kože s kremami.

2 tedna po frakcijskem laserskem pomlajevanju ni priporočljivo kopanje v vroči kopeli ali obisk savne.

Mesec dni po posegu se izogibajte UV-sevanju, na tretiranih predelih uporabljajte širokopasovno zaščito pred soncem (SPF 30 ali več).

Vprašanje odgovor

Kakšne so kontraindikacije za postopek frakcijske termolize?

Kontraindikacije za uporabo frakcijske fototermolize so:

 • vnetne in nalezljive bolezni kože na območju zdravljenja;
 • bolezni, povezane z motnjami strjevanja krvi;
 • herpes na obrazu v akutni fazi;
 • nedavno luščenje;
 • sveža porjavelost, nedavni obisk solarija;
 • obdobja nosečnosti in dojenja;
 • obdobje poslabšanja kroničnih bolezni.

Koliko postopkov je potrebnih in kako pogosto jih je treba izvajati?

Število potrebnih postopkov frakcijske termolize je odvisno od naloge. Že po enem samem posegu boste opazili pozitivne spremembe v stanju kože. V povprečju se izvajajo 2-3 postopki. Pred ponovno izpostavljenostjo je potrebno počakati na popolno obnovo kože. Običajno je interval med postopki 1, 5-2, 5 meseca.

Kako dolgo traja učinek postopka?

Frakcijska laserska termoliza povzroči strukturno prestrukturiranje v globokih plasteh kože. Učinek poteka postopkov se običajno ohrani 3-4 leta. Redna nega kože in zaščita pred zunanjimi vplivi (predvsem pred ultravijoličnim sevanjem) bo to obdobje podaljšala.

Kako negovati kožo po posegu?

Po posegu gre koža običajno skozi vrsto standardnih faz: fazo gostih skorjic, fazo njihovega luščenja, fazo prehodne rdečice in na koncu fazo popolnega okrevanja. Zdravnik vam bo podrobno pojasnil, v kakšnem zaporedju in s kakšnimi sredstvi zdraviti kožo v vsaki od faz. Glavni nalogi v postoperativnem obdobju sta preprečiti okužbo kože na prizadetem mestu in učinkovito obnoviti poškodovano kožo. Praviloma se je treba prve 3 dni izogibati mokrenju kože, ki je bila podvržena delni izpostavljenosti laserju. Nadalje je priporočljivo nežno zdravljenje z antiseptiki in nanos obnovitvenih mazil. Po popolnem celjenju kože je potrebno kožo zaščititi s kremo z zaščitnim faktorjem.

Kako se frakcijska termoliza razlikuje od običajne laserske preplastitve kože?

Klasično lasersko obnavljanje kože vključuje stalno izpostavljenost do določene globine. To je bila ena prvih ablativnih laserskih tehnik. Ta vrsta vpliva je izjemno travmatična, zahteva dolgo obdobje rehabilitacije in ima večje tveganje za zaplete. Kontinuirano lasersko obnavljanje kože se včasih še vedno uporablja za odstranitev konveksnega dela hipertrofične brazgotine ali za korekcijo izrazitih starostnih gub okoli ust.

Frakcijska laserska termoliza je sodoben postopek, ki zagotavlja ohranitev nepoškodovanih površin kože med mikroobmočji poškodb, kar prispeva k hitrejšemu okrevanju po posegu. Globina prodiranja laserskega mikrožarka pri frakcijski izpostavljenosti je večja kot pri kontinuiranem brušenju, kar zagotavlja visoko učinkovitost osvetlitve. Možnosti frakcijske laserske termolize so navedene zgoraj.