10 salonskih tretmajev za pomlajevanje kože, ki jih je treba med seboj kombinirati

Dvojna akcija je veliko boljša od točke. Da bi bil vaš program preobrazbe in pomlajevanja kože dvakrat učinkovitejši, smo skupaj s strokovnjaki izbrali pet parov najboljših strojnih, injekcijskih in plastičnih posegov, ki v duetu ustvarjajo pravi wow učinek.

dekle s postopki pomlajene kože

1. Fototerapija + frakcijski laser

Tehnika, ki so jo izumili zdravniki, se imenuje Photofractional in združuje dva zaporedna učinka na kožo: IPL svetlobo (fototerapijo) in frakcijski laser. Zahvaljujoč IPL svetlobi je mogoče odstraniti pigmentacijo (pogosto se pojavi po izpostavljanju soncu), frakcijski laser pa sproži sintezo kolagena, s čimer je mogoče obnoviti kožna vlakna, uničena z UV žarki.

Fotofrakcijski postopek je precej agresiven: daje učinek rahlo zagorelega obraza (rdečica, luščenje). Rahla oteklina traja 1-2 dni. Po enem tednu luščenje izgine, koža postane bolj gladka, enakomerna in dobro odbija svetlobo.

Kombinacija dveh različnih učinkov daje osupljiv rezultat že po enem postopku. Kožo najprej izpostavimo IPL svetlobi, ki pa se individualno izbere glede na blažje parametre od tistih, ki se uporabljajo za samostojni postopek fototerapije (odpravljanje starostnih peg). Nato se uporabi anestezija in koža se zdravi s frakcijskim laserjem. Fototerapija odstrani pigmentacije, pajkaste žilice, pobeli in nežno stimulira sintezo kolagena. Laser prodre globoko in "spodbudi" sintezo novih kožnih vlaken. Končni učinek bo opazen v 1-2 mesecih. V povprečju je potrebno izvesti 1-3 postopke (rednost je individualna) z intervalom med njimi na mesec. Po postopkih obvezno zaščitite obraz s kremami z zaščitnim faktorjem.

2. Masaža obraza + injekcije botulinskega toksina

Masaža obraza, ročna ali strojna, je eden tistih postopkov, ki jih je treba uporabiti za preprečevanje starostnih sprememb že v precej mladosti. Prav tako daje dober učinek pri korekciji že nastalih starostnih sprememb (izrazite nazolabialne gube, "ponosne gube" in vzdolžne gube na čelu, "vranje noge" v predelu oči, izguba ovalne oblike obraza, letenje). Masaža vam omogoča, da razgibate in tonizirate sproščene mišice ali, nasprotno, sprostite napete. Zaradi tega dosežemo učinek: zmanjšamo resnost gub in izboljšamo oval obraza. Masaža se izvaja v enem tečaju (v povprečju 10 postopkov, dva na teden), nato pa je možno popraviti mimične gube z injekcijami botulinskega toksina.

masaža kože obraza za pomlajevanje

3. Frakcijski laser + PRP terapija

Frakcijski laser je eden najbolj priljubljenih in učinkovitih postopkov proti staranju. To je nežno, a globoko lasersko pomlajevanje kože, ki vam omogoča zmanjšanje globine gub, povrnitev enotne barve, gladkosti in gostote kože, zagon naravnega procesa tvorbe svežega kolagena in elastina. Ta učinek je mogoče doseči z načelom delovanja aparata: tanek laserski žarek prodre v kožo do vnaprej določene globine in tvori terapevtske mikropoškodbe s premerom največ 0, 2 mm. Ta učinek uniči stari kolagen in spodbudi tvorbo novih celic, ki so odgovorne za hitro obnovo poškodovanih območij. Zaradi tega je koža napeta in njena tekstura se izboljša.

Kljub kratkemu obdobju rehabilitacije po izpostavljenosti laserju bo popoln in končni učinek prišel po 3-5 sejah. Hkrati se pomlajevalni mehanizmi aktivirajo že teden dni po prvem posegu (in bodo še rasli), učinek pa traja do 1, 5 leta.

Frakcijske laserske posege je najbolje kombinirati s PRP terapijo - injekcijami lastne krvne plazme. Plazma vsebuje trombocite, ki pospešijo okrevanje kože po izpostavljenosti laserju. Poleg tega vsebuje tudi rastne faktorje, ki dodatno stimulirajo fibroblaste, celice, ki proizvajajo nova kolagenska in elastinska vlakna. S kombinacijo teh dveh postopkov lahko dobite izrazitejši pomlajevalni učinek.

injekcijsko pomlajevanje kože

4. Lifting kože obraza + vbrizgavanje polnil ali avtomasti

S pomočjo plastične kirurgije lahko dosežete učinek liftinga, vendar se, žal, z njeno pomočjo ni mogoče popolnoma znebiti gub. Po plastični operaciji na primer ostanejo gube okrog ust, pa tudi »marionetne gube« (tako imenovane »bolečinske gube«). Da bi bili manj opazni, se uporabljajo injekcije polnil v predelu nazolabialnih gub, ustnic in zigomatičnega področja. Alternativa injekcijam polnila je postopek lipofilinga, pri katerem za dopolnitev volumna uporabimo lastne maščobne celice. Z brizgo jih vzamemo iz določenih delov telesa (trebuh, notranja stran stegen, kolena) in jih v majhnih porcijah vbrizgamo na želeno področje. To je treba storiti zelo previdno, saj je glavna naloga zagotoviti, da se maščobne celice ukoreninijo na pravem mestu in se ukoreninijo. Prednost lipofilinga pred injiciranjem polnil je očitna: polnila je treba obnavljati vsako leto, maščobne celice pa na mestu vboda ostanejo leta. Prav tako je pri lipofilingu izključena morebitna alergijska reakcija, ki se lahko pokaže na vbrizganih polnilih.

5. Blefaroplastika + laserski posegi

V večji meri bo ta kombinacija primerna za operacije na spodnjih vekah, ko so mišice "privarjene" na kožo in je nemogoče odstraniti vse nepotrebno. Zato je tri tedne po operaciji indicirana laserska obdelava tega področja. Laser deluje stimulativno na kožo, jo zmanjša in aktivira sintezo novega kolagena in elastina, po čemer se koža odebeli in postane bolj elastična. Za izrazit učinek je lahko dovolj ena seja.

Pogosto se ta tehnika uporablja v primerih, ko se je treba znebiti hernialnih vrečk (ta težava, mimogrede, lahko moti tudi zelo mlade). Operacija odstranjevanja takšnih kil se izvede transkonjunktivalno (skozi majhen rez na strani sluznice spodnje veke), po odstranitvi maščobnih žepkov pa ostane odvečna koža, ki jo je treba zategniti; za te namene potrebujete laser.